Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Калпазанска баница с колбас

Калпазанска баница с колбас

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Калпазанска баница с колбас
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Една по-различна баница, чийто вкус ще ви плени със съчетанието от колбас камчия, лютеница и сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет на Белла
  • колбас - 200 г камчия
  • сирене - 150 г твърдо
  • яйца - 4 бр.
  • лютеница - 4 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л. с връх
  • олио - за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме тавата и я мажем обилно с олио.

Сиренето се натрошава, а коколбът се рендосва (едро ренде).

В дълбока купа сипваме последователно млякото, содата, яйцата и лютеницата и хубаво разбъркваме, да се получи еднородна смес.

Вземаме по две кори и с лъжица ги поръсваме от сместта, след това с малко сирене, малко колбас, навиваме на руло и нареждаме в тавата. Така приготвяме и останалите кори и плънка.

След като сме наредили всички кори, с помоща на четка мажем отгоре с малко олио и печем в умерена фурна за около 40 мин или до готовност (в зависимост от фурната).

Ако предпочитате по солени ястия, може да добавите щипка сол към сместта с яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Antoaneta
Antoaneta
Чудесна!
07.08.2016 22:03
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Калпазанска, калпазанска, ама майсторски направена!
07.08.2016 19:02