Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със зеленчуци и рулца от раци

Лазаня със зеленчуци и рулца от раци

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Лазаня със зеленчуци и рулца от раци
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Чудна лазаня с рулца с от раци се появи като мираж..."

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • замразени зеленчуци - микс
  • рулца от раци - 200г
  • зелен лук - 1 връзка
  • Сос бешамел
  • масло - 50 г
  • сметана - 250 мл готварска
  • вода - 250 мл
  • брашно
  • пармезан - 50 г настърган + 20 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Различните зеленчуци, зелен лук, както и рулцата от раци се нарязват при необходимост и се задушават в малко мазнина.

Остават се настрана, като през това време се приготвя Бешамелов сос.

В сгорещено масло запържете до златисто брашното. Добавете водата и сметаната и варете 10 минути.

Прибавете пармезана и разбъркайте.

В намазана с мазнина тава се нарежда слой от корите, добавя се малко от плънката зеленчуци и рулца от раци и се залива с малко соса Бешамел.

След това отново нареждате слой кори, плънка и намазвате със сос.

И така до привършване на плънката за нестандартната лазаня.

Най-отгоре на последната кора се залива с Бешамела и се поръсва с настърган пармезан.

Лазанята със зеленчуци и рулца от раци се пече се при температура 220-250°C за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: