Начин на приготвяне
Нарежете на ситно малка глава лук и една скилидка чесън.
В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, запържете за кратко лука и чесъна и добавете размитата с малко вода кайма. Продължете да пържите още за около 5 мин и излейте виното.
Изчакайте за минутка, докато се изпари алкохолът, след което добавете гъбите и граха.
Излейте зеленчуковия бульон, овкусете със сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе, докато сосът остане на мазнина. Отстранете тигана и охладете.
В тиган разтопете кравето масло, добавете брашното и запържете за кратко. Излейте студеното прясно мляко, посолете и бъркайте, докато Бешамелът се сгъсти. Готовият Бешамел овкусете с щипка настъргано индийско орехче.
В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте за 2-3 мин корите. Охладете ги под течаща вода за секунда и разстелете на кърпа.
Върху голяма дъска сложете две от корите с леко застъпване. Сложете от плънката за лазанята и поръсете с настърган пармезан. Завийте корите на руло.
Нарежете пастата на малки рулца около 2 см. Изсипете от Бешамела на дъното на подходяща тавичка. Наредете рулцата. Постъпете така и с другите две кори.
Залейте апетитната лазаня с останалия Бешамел и поръсете обилно с пармезан. Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15-20 мин.
Сервирайте бялата лазаня на рулца топла.
Да ви е сладко!