Начин на приготвяне
Различните зеленчуци, зелен лук, както и рулцата от раци се нарязват при необходимост и се задушават в малко мазнина.
Остават се настрана, като през това време се приготвя Бешамелов сос.
В сгорещено масло запържете до златисто брашното. Добавете водата и сметаната и варете 10 минути.
Прибавете пармезана и разбъркайте.
В намазана с мазнина тава се нарежда слой от корите, добавя се малко от плънката зеленчуци и рулца от раци и се залива с малко соса Бешамел.
След това отново нареждате слой кори, плънка и намазвате със сос.
И така до привършване на плънката за нестандартната лазаня.
Най-отгоре на последната кора се залива с Бешамела и се поръсва с настърган пармезан.
Лазанята със зеленчуци и рулца от раци се пече се при температура 220-250°C за 30 минути.