Баница от хляб с кренвирш и кашкавал

20/03/2020
"Отваряме хладилника и спретваме чудна баница от хляб с кренвирш и кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 139
  • Преглеждания за месеца1652
  • Преглеждания за седмицата3838
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с щипка сол.

В киселото мляко се разбърква бакпулверът да шупне, добавя се при яйцата, следва олио, натрошено сирене, брашно от лимец, парченца кренвирш и филии хляб, начупени на хапки.

Разбърква се сместа за баницата от хляб и сипваме в тава 24 см върху хартия за печене.

Печем баницата с кренвриши в загрята фурна 180°C около 20 минути да стегнат яйцата.

Изважда се, поръсваме икономичната баница отгоре с кубчета от 60 г нарязан кашкавал и връщаме във фурната за 5 минути.

Отново се изважда и поръсваме с останалия кашкавал, настърган на ренде.

Връща се във фурната, колкото да се разтопи, и готово.

Изважда се баницата от хляб с кренвирш и кашкавал, нарязваме на квадрати и хапваме с домати или тараторче.

Вкусна и икономична закуска или обяд, има ли стар хляб ще го правя на баница!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
iv4e_26
iv4e_26
26.03.2020 12:40
Страхотно предложение за използване на останалия хляб! Аз добавих и кисели краставички!
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
21.03.2020 21:30
Много ми допада, че дори да нямаш кори за баница може и с подръчни продукти от хладилника да направиш нещо вкусно
1
0