Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с щипка сол.
В киселото мляко се разбърква бакпулверът да шупне, добавя се при яйцата, следва олио, натрошено сирене, брашно от лимец, парченца кренвирш и филии хляб, начупени на хапки.
Разбърква се сместа за баницата от хляб и сипваме в тава 24 см върху хартия за печене.
Печем баницата с кренвриши в загрята фурна 180°C около 20 минути да стегнат яйцата.
Изважда се, поръсваме икономичната баница отгоре с кубчета от 60 г нарязан кашкавал и връщаме във фурната за 5 минути.
Отново се изважда и поръсваме с останалия кашкавал, настърган на ренде.
Връща се във фурната, колкото да се разтопи, и готово.
Изважда се баницата от хляб с кренвирш и кашкавал, нарязваме на квадрати и хапваме с домати или тараторче.
Вкусна и икономична закуска или обяд, има ли стар хляб ще го правя на баница!
Коментари