Бисквитена торта с пухкав домашен крем

21/03/2020
"Страхотна бисквитена тортичка с пухкав крем - започваме веднага "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 618
  • Преглеждания за месеца1509
  • Преглеждания за седмицата132
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото (от което ни трябва 1 л за крема и около 300 мл да топим бисквитите) се оставя на котлона да заври, към него прибавяме и маслото.

Отделно се разбиват яйцата, захарта, брашното и малко от млякото, за да стане на гъста еднородна смес.

Когато млякото заври, сместа се прибавя при непрекъснато бъркане.

Вари се 4-5 минути до сгъстяване. Отстранява се от котлона и се прибавя ванилията.

Разделяме пухкавия крем на две части, като в едната част слагаме какаото и разбъркваме до хомогенна смес.

Във форма или тавичка по избор се редят ред бисквити, като всяка от тях се потапя в останалото мляко (много бързо докато не е омекнала), ред крем.

И така, докато свършат крема и бисквитите се реди както следва ред бисквити, ред крем - веднъж от каковия, веднъж от ваниловия крем.

На всеки ред крем настъргваме по малко портокалова кора. Получават се горе-долу четири реда бисквити и четири реда крем.

На последния ред крем поръсваме с шоколадови пръчици.

Бисквитената торта с пухкав домашен крем се слага в хладилник за 3-4 часа и след това се консумира.

Охладената бисквитена торта хапваме с наслада!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар