Начин на приготвяне
Оризът се запържва в малко зехтин до прозрачност, добавят се зеленият нарязан лук и зеленчуковият микс, заливат се с вода или бульон и се оставят на тих огън, докато поемат течността.
Добавят се подправките и доматено пюре. Отделно се разбиват яйцата и се прибавя натрошеното сирене.
В подходяща тава се наръсва малко зехтин и се поставя питка лаваш и върху него се разстила част от приготвената плънка за баницата.
Отгоре се поръсват няколко лъжици от сместа яйца и сирене. Слага се още една питка лаваш и отново плънка и яйчена смес.
После третата питка и плънка. Поставя се последният лаваш и се поръсва с разтопено масло. Поръсва се с кашкавал и се пече в загрята фурна до разтопяване на кашкавала.
Лаваш баницата с ориз и зеленчуци се покрива с кърпа и се оставя да престои 20-30 минути.
Баницата от хляб се поднася, нарязана на различни форми по желание.