Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Мързелива баница с лаваш

Мързелива баница с лаваш

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Мързелива баница с лаваш
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
06/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хапнете си парченце Мързелива баница с лаваш - после си отрежете и второ, после трето...и така"

Необходими Продукти

  • лаваш - 4 бр. (160 г)
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • извара - 150 г
  • сирене - 150 г
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лаваша на тънки ленти с дебелина около 2 см.

Смесете в купа киселото мляко и содата и изчакайте да шупне.

След това прибавете яйцата и отново разбъркайте.

Добавете също олиото, изварата и едро натрошено сирене, както и малко сол.

Накрая прибавете нарязания лаваш и разбъркайте, за да се разпредели равномерно.

Прехвърлете сместа за мързеливата баница в тава, покрита с хартия за печене.

Нарежете маслото на парчета и го поставете отгоре, по желание поръсете със семена.

Оставете баницата с хляб да престои 15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C.

След това сложете мързелива баница с лаваш да се пече за около 30-35 минути - до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Браво, хареса ми!
31.12.2023 15:35
Анонимен
Анонимен
Много вкусна стана!
27.09.2023 09:56