Руски пелмени с вкусна плънка

Ирина КолеваИрина Колева
Новак
20
141
45
52
21/03/2020
"Руски пелмени с вкусна плънка - приготвяме ги ето така "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 387
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото:
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 250 мл топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • За плънката
  • 500 - 600 г кайма (смес или само свинска)
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. /смесен с бял пипер/
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества
Пелмени

Начин на приготвяне

Първо, започваме с каймата. Нарежете лука на ситно и смесете с каймата, подправките и водата. Приберете в хладилника.

Продължаваме с подготовка на тестото за нашите домашни пелмени.

Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме яйцето, солта и олиото. По малко добавяме топлата вода с лъжица, за да не се изгорим.

Щом стане трудно за бъркане, прехвърляме на плот, посипан с брашно, и замесваме меко тесто.

Всяко тесто, без значение дали има набухвател или не, трябва да почине, за да се отпусне глутена и да може да се работи лесно с него.

Оставете за 20 мин. на стайна температура. Аз си купих пелменица, но ако нямате такава, пак може да ги правите, изрязвайки кръгчетата с чаша например.

Тестото разделих на 6 топки и започнах така:

Първо: разточваме от една топка кора с дебелина около 1 см. и покриваме пелменицата с нея. Минете леко с точилката, за да се покажат очертанията на кутийките. Ако нямате пелменица, изрежете кръчетата с чаша.

Второ: Правим малки топченца кайма като за супа и поставяме по едно в средата на всяко кръгче.

Трето: Разточваме втора кора пак с 1 см. дебелина и внимателно я поставяме отгоре. Леко притискаме с ръце.

Четвърто: С точилката минаваме със сила отгоре, докато ясно се очертаят кутийките.

Пето: Премахваме изрезките.

Шесто: Обръщаме пелменицата върху плота с леко чукване, докато паднат.

Изрезките събираме на топка и оставяме, за да отпусне глутена, докато правим топчици кайма.

Готовите руски пелмени наредете върху поднос с брашно и сложете във фризера. След като се поохладят, ги сложете в торбички с брашно и съхранявайте във фризера.

Готвенето на пелмени е най-различно - варени, печени, пържени. Ние ги обичаме варени.

Сложете на котлона тенджера с подсолена вода, добавете няколко зрънца черен пипер, бахар и няколко листенца дафинов лист.

Щом водата заври сложете пастата. Варете 4-5 мин., след като изплуват.

Сервирайте руските пелмени с вкусна плънка горещи с масло и заквасена сметана или кисело мляко.

Бон Апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар