Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Оригинална рецепта за руски пелмени

Оригинална рецепта за руски пелмени

Dennis NikolovDennis Nikolov
Новак
366
Оригинална рецепта за руски пелмени
Снимка: Dennis Nikolov
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Опитайте нашите пелмени по оригинална руска рецепта и ще разберете защо всички са полудели по тях"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйце - 1 бр.
  • вода - 200 мл
  • бяло брашно - 700 - 800 г
  • за пълнежа
  • кайма - 400 - 500 г
  • лук
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето, добавяме водата и брашното. Омесваме тестото и го оставяме за 30 мин на стаена температура.

През това време овкусяваме каймата, като нарязваме лука на ситно и го прибавяме към нея заедно със солта и пипера.

Разделяме тестото на 4 части и го правим във формата на руло. Това руло го режем на колелца около 1-1.5 см и разточваме всяко колелце по отделно, докато получим кръгче с диаметър около 4-5 см.

Пълним разточените кръгчета с 1 пълна чаена лъжичка от каймата и прегъваме тестото на две - да се получи като полукръг (приготвянето е подобно на нашите бутерки).

Притискаме силно краищата отстрани и ги завиваме като кръгче (като на снимката) .

Подготвените вече пелмени се варят в солена вода, като се слагат не повече от 10 и се пускат в тенджерата едно по едно, за да не залепват.

Варят се, докато изплуват на повърхността - около 5 мин Поднасят се топли и се заливат със сметана.

Оригиналната рецепта за руски пелмени е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е желателно да се претоплят , вкусът е друг . Направете толкова , колкото може да консумирате за един път. Освен това в рецептата не е описана маринатата в която се варят пелмените . Тя е важна за вкуса на същите . При желание мога да я спиделя .
03.02.2024 11:37
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Гегова
Илияна Гегова
Чудесна рецепта! Само имам въпрос - тъй като винаги готвя за поне 2 пъти, как мога да затопля отново пелмените на следващия ден, но без микровълнова (малко е дефицит у дома). :)
23.03.2018 05:00
3
Покажи всички подкоментари
Потребител#184728
Потребител#184728
много хубава рецепта :)
30.01.2017 20:38
2