Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пелмени»Руски пелмени с телешко и агнешко месо

Руски пелмени с телешко и агнешко месо

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Руски пелмени с телешко и агнешко месо
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пелмени, но не какви да е, а с два вида месо - сега да ви видя как ще ум устоите"

Необходими Продукти

  • за пелмените
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • агнешко месо - 300 г
  • телешко месо - 250 г
  • белтък - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
  • за бульона
  • телешки бульон - 3 кубчета
  • вода - 2 л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за сервиране
  • заквасена сметана - 200 г
  • пресен чесън - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се твърдо тесто, което се завива с кърпа или фолио, за да не изсъхне, и се остава да почине двайсет минути на стайна температура.

През това време се приготвя плънката, като се смесва агнешката и телешката кайма с белтъка, много ситно нарязаните чесън и кромид лук, добавя се малко сол и черен пипер на вкус.

Тестото се разделя на топки и се разточва върху набрашнения плот с точилка. Със стъклена чаша се изрязват кръгчета и във всяко се слага по едно топче от плънката с размер на кюфтенце и краищата се притискат, за да се получи полукръг, след това се събират и се оформя нещо като розичка.

Ако решите, можете да направите повече пелмени и да ги замразите във фризера за бързо и вкусно приготвено ястие, като не е необходимо предварително размразяване преди сваряването им.

Пелмените се пускат един по един във врящата вода, в която сме разтворили телешкия бульон, чаена лъжичка сол и супена лъжица олио.

След като пелмените изплуват на повърхността на бульона, се засичат около десетина минути, и се изваждат с решетъчна лъжица.

Всяка порция се гарнира със заквасена сметана и стръкчета пресен чесън или лук, поръсва се с прясно смлян черен пипер.

Руските пелмени с телешко и агнешко месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Кулинарният талант е заложба! Наслада за сетивата ми!
10.01.2018 15:59
6
1
Покажи всички подкоментари