Начин на приготвяне
Замесва се твърдо тесто, което се завива с кърпа или фолио, за да не изсъхне, и се остава да почине двайсет минути на стайна температура.
През това време се приготвя плънката, като се смесва агнешката и телешката кайма с белтъка, много ситно нарязаните чесън и кромид лук, добавя се малко сол и черен пипер на вкус.
Тестото се разделя на топки и се разточва върху набрашнения плот с точилка. Със стъклена чаша се изрязват кръгчета и във всяко се слага по едно топче от плънката с размер на кюфтенце и краищата се притискат, за да се получи полукръг, след това се събират и се оформя нещо като розичка.
Ако решите, можете да направите повече пелмени и да ги замразите във фризера за бързо и вкусно приготвено ястие, като не е необходимо предварително размразяване преди сваряването им.
Пелмените се пускат един по един във врящата вода, в която сме разтворили телешкия бульон, чаена лъжичка сол и супена лъжица олио.
След като пелмените изплуват на повърхността на бульона, се засичат около десетина минути, и се изваждат с решетъчна лъжица.
Всяка порция се гарнира със заквасена сметана и стръкчета пресен чесън или лук, поръсва се с прясно смлян черен пипер.
Руските пелмени с телешко и агнешко месо са готови.
Коментари