Начин на приготвяне
Копривата сме си я измили и почистили добре. Слагаме я в подходящ съд и я заливаме/попарваме/ с вряла вода за 10 минути. След което я нарязваме на дребно.
Оризът го измиваме и оставяме във хладка вода да поседи за 20 минути.
В тенджера загряваме маслото и растителната мазнина и слагаме нарязаните на дребно зелен лук и морков. Задушаваме за 5-6 минути и добавяме около 3 л гореща вода.
Добавяме копривата, измития ориз и подправките. Посолявате по ваш вкус и оставяте да поври 20 минути. Малко преди да изключим супата, добавяме и фидето и готвим супата от коприва още 5-6 минути.
Застройката сме си направили като в купа разбъркваме киселото мляко, жълтъка и брашното. Темперираме като сипваме равномерно от бульона на супата в застройката няколко черпака.
Бавно и с постоянно разбъркваме, за да не се пресече, след което връщаме сместа в супата, отново бавно и с разбъркване. Като сме махнали зеленчуковата супа от котлона при това ни действие.
Копривената супичка със застройка е готова! Можем да сервираме с препечена филийка или домашна брускета.
Да ви е сладко!