Начин на приготвяне
Подготовка на ореховия блат за тортата.
Разбийте белтъците до твърди връхчета като постепенно добавяте захарта.
Добавете пресятото добре брашно, хлебната сода и лимоновия сок. Разбъркайте с шпатула внимателно и леко.
Добавете към тестото смлени орехи и внимателно разбъркайте, докато се усвоят.
Прехвърлете сместа в намазнена форма (18-20 см), предварително покрита с хартия за печене.
Печете блата в предварително загрята на 160 фурна за 40-50 мин. Наблюдавайте след 25 минута и преценете според фурната си готовността на блата.
Нарежете хоризонтално блата на три еднакви части .
Приготвяне на крем Шарлот.
Вземете кравето масло и го разбийте добре. Оставете на стайна температура.
Разбивате за една минута жълтъците като добавяте пудрата захар (моментът да добавите мляко или оставате без него при непоносимост).
Поставяте крема на водна баня и бъркате. Когато кремът започне да се сгъстява, го махнете от котлона.
Трябва да изглежда като сос, не като на пудинг крем.
Когато изстине на стайна температура, го добавяте лъжица по лъжица към разбитото масло с миксера до усвояването му.
Нанесете върху всеки блат сладко по ваш избор (или прескочете тази стъпка). Разпределете крема върху блатовете равномерно.
Приготвяне на шоколадовия ганаш.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете мазнината (използвам орехово олио). Другият вариант е да добавите равно количество сметана (затоплена до кипене, но и да кипне не е фатално) към шоколада 60% какао ( да се получи по голямо количество ).
Аз ви давам страхотна база, вие добавете карамел, плодове, ядки, ликьори, украса и всичко, което обичате.
Декорирайте тази впечатляваща орехова торта според вашата фантазия.
Да вие сладко с тазиразкошна орехова торта с крем Шарлот - за всеки повод на вашето семейство!
Коментари