Начин на приготвяне
Направете, първо, блата за тортата, защото трябва да се пече и после охлади.
В купа разбийте двете яйца със захарта и ванилията на пухкав крем. Бъркайте с миксер на високи обороти няколко минути, докато сместа увеличи тройно обема си.
Смелете орехите в блендер.
Прибавете към яйчената смес орехите и гриса, бъркайки внимателно с шпатула отвън навътре, за да не спадне обемът.
Пригответе си форма за печене с диаметър 22 см и я покрийте с хартия за печене.
Изсипете сместа за блата и заравнете.
Сложете блата да се пече в загрята фурна на 170 °C за 15-20 минути до суха клечка.
След изпичане отстранете хартията и охладете блата върху решетка.
През това време си пригответе крема за тортата.
В купичка разбийте яйцата с царевичното нишесте.
Загрейте прясното мляко. Прибавете го на тънка струя към яйцата бъркайки непрекъснато.
Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.
След това към горещия крем добавете половин консерва Дулсе де лече и разбъркайте, до пълното му усвояване.
Кондензирано мляко ще овкуси и подслади крема.
Поставете охладения блат за тортата във формата, в която сте пекли, и го залейте с крема, докато е още горещ.
Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня и оставете леко да се охлади.
След това го поставете в пош и гарнирайте домашната орехова торта по ваш вкус.
Сложете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ и след това може да нарежете.
Много вкусна и лека орехова торта с карамелен крем.