Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
Разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане пухкава и побелее.
Добавете ванилията, а след това внимателно пресейте брашното с бакпулвера.
Накрая добавете смлените орехи и разбъркайте леко с шпатула.
Разделете сместа на 2 или 3 части според големината на формата и печете блатовете поотделно в предварително загрята фурна на 175°C за около 15-20 минути.
Оставете ги да се охладят напълно.
Приготвяне на крема за торта:
В тенджера загрейте млякото със захарта, като разбърквате, докато се разтвори.
В отделна купичка разтворете брашното с малко студено мляко, разбъркайте жълтъците и ги сложете към сместа и така добавете към горещото мляко.
Варете крема на слаб огън, докато се сгъсти.
След като изстине напълно, добавете омекналото масло и разбийте с миксер до пухкавост.
Сглобяване на тортата:
Намажете блатовете с крем и подредете един върху друг.
Покрийте цялата торта с крем и я оставете в хладилника да стегне.
По желание разтопете белия шоколад със сметаната и полейте ореховата торта отгоре.
Украсете с орехи и настърган бял шоколад.
Селската торта става още по-вкусна, ако престои една нощ в хладилника, за да попие добре сладкарският крем.
Да ви е сладко с моята лека орехова торта с бял крем!
Вижте още вкусни идеи за торти с бял шоколад и идеи за дребни празнични сладки, с които да направите компания на вашата торта.
Коментари