Чесново печено телешко

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Чесново печено телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 500 г бонфиле
  • сусамово масло - 1/4 ч.ч.
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 2 с.л. пресен
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 с.л.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много приятно телешко на барбекю за любителите на мръвките.

Почистваме телешкото филе от всякакви ципи и жили.

Смесваме сусамовото масло, соевия сос, натрошените скилидки чесън, джинджифила, лимоновия сок, нарязания пресен лук и кафявата захар в порцеланова купа. Поставяме цялото парче телешко филе в готовата марината и хубаво го обливаме. Покриваме купата с капак или фолио и я слагаме в хладилник за 2 часа или за цялата нощ.

Загряваме барбекюто и го намазваме с мазнина. Когато се загрее достатъчно, слагаме маринованото телешко филе, предварително завито в алуминиево фолио. Обръщаме от време на време и печем за около 20 минути. Ако харесваме да е по-изпечено, просто изчакваме повече време. Въпрос на вкус.

Оставяме чесновото печено телешко да се охлади за около десет минути и го нарязваме на слайсове.

Сервираме нашето печено телешко със свежа салата или постна гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: