Начин на приготвяне
Много приятно телешко на барбекю за любителите на мръвките.
Почистваме телешкото филе от всякакви ципи и жили.
Смесваме сусамовото масло, соевия сос, натрошените скилидки чесън, джинджифила, лимоновия сок, нарязания пресен лук и кафявата захар в порцеланова купа. Поставяме цялото парче телешко филе в готовата марината и хубаво го обливаме. Покриваме купата с капак или фолио и я слагаме в хладилник за 2 часа или за цялата нощ.
Загряваме барбекюто и го намазваме с мазнина. Когато се загрее достатъчно, слагаме маринованото телешко филе, предварително завито в алуминиево фолио. Обръщаме от време на време и печем за около 20 минути. Ако харесваме да е по-изпечено, просто изчакваме повече време. Въпрос на вкус.
Оставяме чесновото печено телешко да се охлади за около десет минути и го нарязваме на слайсове.
Сервираме нашето печено телешко със свежа салата или постна гарнитура.