Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Оризова салата»Оризова салата с майонеза и царевица

Оризова салата с майонеза и царевица

Оризова салата с майонеза и царевица
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За варивото
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л.
  • шарлан - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • Добавки
  • карфиол - 1 бурканче (370 мл) консервиран
  • царевица - 1/2 ч.ч. от буркан или консерва
  • яйца - 2 бр. за палачинка
  • млечна майонеза - 3 - 5 с.л. домашна
  • пресен лук - 1 шепа нарязан на перца
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да приготвим ориза на оризоварка, тъй като в нея се сварява много по-цялостен. Това зависи и от пропорцията на варивото с водата.

Понеже ако е на тенджера, става леко по воден и кашовиден, а на фурна - с коричка и малко по-сух от колкото трябва.

Измиваме ориза няколко пъти (препоръчително, а и много по-здравословно е да го накиснем за няколко часа преди да го готвим) и го сипваме в съда на оризоварката.

Разбъркваме го с хималайска сол, черен пипер и шарлан. Наливаме водата и включваме уреда.

След около 25 минути - когато е готов, го оставяме да изстине.

Разбъркваме яйцата и ги изливаме в нагорещен тиган с шарлан. Правим палачинка, която като стане златиста от долната страна, я преобръщаме. Вече изпържена нарязваме на малки квадратченца.

Добавяме ги към ориза заедно с консервирания карфиол (изцеден от маринатата в буркана), царевицата (от буркан или консерва) и пресните перца лук - нарязани на ситно.

Разбъркваме апетитната оризова салата с домашната млечна майонеза.

Ако е нужно, може да доовкусим с още сол или нещо друго на вкус.

Много вкусна оризова салата с майонеза и царевица - разнообразни вкусове, подходяща за чудесен свеж обяд!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: