Здравословен царевичен хляб с овесени ядки

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
809
4k
4k
1k
4
24/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 488
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгряваме вода в електрическа кана. Сипваме я в дълбока купа.

В нея разтваряме содата с ябълковия оцет.

С разбъркване добавяме постепенно и другите съставки: хималайска сол, пълнозърнесто брашно, царевичен грис и овесени ядки (фини).

Получаваме хомогенна смес - като каша за полента.

Намазваме тавичката (не много голяма) с шарлан и поръсваме с царевичен грис.

Разстиламе тестото за царевичния хляб равномерно по дъното ѝ.

Печем на 200 градуса до златист цвят около 35 минути.

Здравословен царевичен хляб с овесени ядки - без мая!

Ароматен и с много интересна засищаща плътност!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар