Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Бял хляб в хлебопекарна

Бял хляб в хлебопекарна

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
200 мин.
Порции
7
"Това е то - просто натискаш копчето и на обяд семейството ще хапне топъл домашен хляб с пухкава коричка"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл. хладка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • брашно - 450 г тип 500
  • суха мая - 1 ч.л. или 8 г жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната по реда, който съм ги написала, за да може маята да няма контакт с водата.

След което машината (хлебопекарната) се включва, избира се програма и тя сама си бърка, втасва и изпича.

Това са продукти за 700 г хляб в хлебопекарна. Процесът продължава 3 ч. и 10 мин.

След това се изважда от хлебопекарната и се оставя за около 1 час да поизстине, за да не става клисав.

Белият хляб в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
има мерителни лъжички във секи уред,малка за сол и голяма за захар,слагам 2 супени лъжици кисело мляко и става 6.
23.01.2024 17:57
2
Rusi Petrov
Rusi Petrov
1 супена лъжица сол е много!!!...и маята е малко...слага се минимум около 10гр...при толкова много сол, ферментацията ще протича бавно ..
17.06.2019 23:33
5
1
2
Покажи всички подкоментари