Начин на приготвяне
Сипва се брашното в купа, добавят се овесени ядки, бяло брашно и се оформя кладенче. В средата сипваме разтопено масло и мед.
Отделно се разбива яйцето с прясното мляко, сол и сипваме в купата. Накрая добавяме и бакпулвера, разбърква се добре с вилица да се получи топка тесто.
Поръсва се с малко брашно и се замесва средно меко тесто, да не лепне.
В намаслена тавичка 24 см се оформя хлябът, отгоре се намаза с малко прясно мляко и с нож се правят разрези. Поръсваме с малко овесени ядки и оставяме 10 минути да почине тестото.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути - проба с клечка да излезе суха.
Вади се от тавата, покрива се с кърпа.
Да не се реже - направо се начупва и хапваме с кеф.
Вкусно и здравословно!