Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с лимец, овесени ядки и мед

Хляб с лимец, овесени ядки и мед

Хляб с лимец, овесени ядки и мед
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хляб с вкус на здраве и аромат на дълголетие"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • бакпулвер - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа, добавят се овесени ядки, бяло брашно и се оформя кладенче. В средата сипваме разтопено масло и мед.

Отделно се разбива яйцето с прясното мляко, сол и сипваме в купата. Накрая добавяме и бакпулвера, разбърква се добре с вилица да се получи топка тесто.

Поръсва се с малко брашно и се замесва средно меко тесто, да не лепне.

В намаслена тавичка 24 см се оформя хлябът, отгоре се намаза с малко прясно мляко и с нож се правят разрези. Поръсваме с малко овесени ядки и оставяме 10 минути да почине тестото.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути - проба с клечка да излезе суха.

Вади се от тавата, покрива се с кърпа.

Да не се реже - направо се начупва и хапваме с кеф.

Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: