Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Здравословен царевичен хляб с овесени ядки

Здравословен царевичен хляб с овесени ядки

Здравословен царевичен хляб с овесени ядки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ароматен и с много интересна засищаща плътност е този домашен хляб!"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 2 ч.ч. (полента)
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • вода - 2 ч.ч. гореща
  • хлебна сода - 1 и 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 5 с.л.
  • хималайска сол - 2 - 3 ч.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгряваме вода в електрическа кана. Сипваме я в дълбока купа.

В нея разтваряме содата с ябълковия оцет.

С разбъркване добавяме постепенно и другите съставки: хималайска сол, пълнозърнесто брашно, царевичен грис и овесени ядки (фини).

Получаваме хомогенна смес - като каша за полента.

Намазваме тавичката (не много голяма) с шарлан и поръсваме с царевичен грис.

Разстиламе тестото за царевичния хляб равномерно по дъното ѝ.

Печем на 200 градуса до златист цвят около 35 минути.

Здравословен царевичен хляб с овесени ядки - без мая!

Ароматен и с много интересна засищаща плътност!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: