Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Лимецов хляб с овесени ядки в хлебопекарна

Лимецов хляб с овесени ядки в хлебопекарна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецов хляб с овесени ядки в хлебопекарна
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
10
"Лимецов хляб с овесени ядки в хлебопекарна - натурален, домашен, вкусен."

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 660 г
  • олио - 55 мл
  • вода - 385 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сухо мляко - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • овесени ядки - 65 г
  • тиквено семе - 2 с.л.
  • слънчогледаво семе - 2 с.л.
  • сусамово семе - 2 с.л.
  • маково семе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната най-отдолу се сипва олиото и водата.

След това се прибавя солта, захарта, брашното, като най-отгоре се слага маята, чубрицата и сухото мляко.

Контейнерът се слага в хлебопекарната и се пуска на базова програма с тегло 1250 гр., тъмна коричка.

След като тестото за хляб се замеси и втаса, след звуковия сигнал за прибавяне на продукти, капакът на машината се отваря и се прибавят овесените ядки и семената.

След като приключи и второто месене, с помощта на силиконова лопатка тестото се разпределя равномерно в контейнера.

Пече се хлябът с лимец до пълното приключване на програмата, след което контейнерът се изважда от машината върху дървена дъска.

Оставя се 10 мин. да се охлади и хлябът се изважда от контейнерът върху дървената дъска.

Лимецов хляб с овесени ядки в хлебопекарна - натурален, домашен, вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: