Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната най-отдолу се сипва олиото и водата.
След това се прибавя солта, захарта, брашното, като най-отгоре се слага маята, чубрицата и сухото мляко.
Контейнерът се слага в хлебопекарната и се пуска на базова програма с тегло 1250 гр., тъмна коричка.
След като тестото за хляб се замеси и втаса, след звуковия сигнал за прибавяне на продукти, капакът на машината се отваря и се прибавят овесените ядки и семената.
След като приключи и второто месене, с помощта на силиконова лопатка тестото се разпределя равномерно в контейнера.
Пече се хлябът с лимец до пълното приключване на програмата, след което контейнерът се изважда от машината върху дървена дъска.
Оставя се 10 мин. да се охлади и хлябът се изважда от контейнерът върху дървената дъска.
Лимецов хляб с овесени ядки в хлебопекарна - натурален, домашен, вкусен.