Руло Полента

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
368
59
415
2
24/03/2020
"Това официално е най-апетитното руло полента, което някога сме виждали - вие как мислите "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 1 л студена вода сложете 10 с.л. царевично и 1 с.л. бяло брашно. Посолете и сложете съда на котлона на слаб до леко умерен огън.

Започнете да бъркате, докато полентата се сгъсти и свари добре. За да е добре приготвена, трябва поне 30 мин бъркане.

Намажете с олио голямо парче хартия за печене. Изсипете готовата полента и оформете правоъгълник. Старайте се да е с еднаква дебелина. Върху него наредете тънко нарязана мортадела (или друг мек салам или варена шунка).

Сложете парчета тънко нарязано топено сирене и с помощта на хартията завийте на руло.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете ситно нарязана глава лук, морков и целина. Запържете за кратко и прибавете каймата.

Полейте с чашка бяло вино. Гответе около 5 мин, след което добавете смлени домати, овкусете със сол, нарязан на ситно босилек и щипка черен пипер.

Гответе соса Болонезе, докато остане на мазнина.

Поднесете нарязани парчета руло полента, поляти с доматения сос.

Да ви е сладко!

Забележка: Доматеният сос може да бъде и без кайма.

Рулото може да се поднесе и без сос.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар