Полента 4 сирена

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Полента 4 сирена
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
30/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Полента от 4 сирена... значи ще си сипем поне 4 пъти нали"

Необходими Продукти

  • за полентата
  • вода - 1 л
  • царевично брашно - 8 с.л.
  • брашно - 1 с.л. бяло
  • сол - щипка
  • за гарниране
  • моцарела - 125 г
  • таледжо - 100 г може да замените с топено сирене
  • асиаго - 100 г може да замените с кашкавал
  • пармезан - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте 1 л студена вода.

Изсипете 8 с.л. царевично и 1 с.л. бяло брашно.

Посолете и сложете съда на котлона.

Започнете да бъркате, постепенно полентата се сгъстява.

Гответе около 30 мин. Отдръпнете съда от котлона.

Намажете дъното на тава със зехтин.

Изсипете от приготвената полента и поръсете с нарязаната моцарела. Покрийте отново с полента и наредете топеното сирене.

Отново покрийте с качамака и поръсете с кубчета кашкавал.

Покрийте с полента и поръсете обилно с настърган пармезан.

Изпечете полентата 4 сирена на 200°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Нарежете на порции и поднесете топла.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: