Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Полента с лютеница

Полента с лютеница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Полента с лютеница
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
16/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 250 г
  • вода - 500 мл
  • масло - 30 г
  • лютеница - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме подсолена вода и в нея на тънка струйка сипваме от царевичния грис, като непрекъснато бъркаме, като намаляваме котлона и внимаване да не се образуват мехури и бучки.

Сваляме от огъня и добавяме маслото. Разбъркваме и оставяме да дръпне.

Сервираме, като правим вдлъбнатина в качамака и сипваме в нея лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: