Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента с пилешки дробчета

Полента с пилешки дробчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Полента с пилешки дробчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • пилешко месо - 200 г
  • карфиол - 200 г
  • бекон - 100 г
  • орехи - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
  • царевично брашно - 8 с.л.
  • масло - 8 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • извара - 4 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. смлян
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се полента, като маслото се кипва с 200 милилитра вода, добавя се царевичното брашно и се вари, докато се посгъсти. Добавят се нарязаните и запържени бекон и пилешко месо. Добавя се изварата и се смесва.

Карфиолът се сварява и се панира в галетата, след което се запържва до златисто в маслото. Пилешките дробчета се посоляват, поръсват се с черен пипер, натъркват се с чесън и се пържат в олио до готовност.

От полентата се правят питки с дебелина около 2 сантиметра. Ръбовете се поръсват със счукани орехи. Сервира се, като върху всяка питка се слага от дробчетата и карфиола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: