Полента с гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Полента с гъби
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - настърган за поръсване
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата кипваме в тенджерка. Щом заври, прибавяме царевичното брашно и намаляваме огъня. Варим до получаване на желаната гъстота.

Накрая добавяме черния пипер, солта и пресования чесън. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на ситно.

Задушаваме ги в мазнина. Слагаме от полентата в чиния, върху нея част от задушените гъби.

Поръсваме с настъргания пармезан и ситно нарязания магданоз.

Ако ви се услажда качамака, и тази полента с гъби ще ви допадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: