Начин на приготвяне
Белим и измиваме картофите, след което се слагаме да се сварят, колкото да заври водата.
Режем си двата вида лук, чушките на едро и кренвиршите на кръгчета.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото. Запържваме двата вида лук, след това добавяме кренвиршите и разбъркваме.
Накрая добавяме чушките и картофите. Разбъркваме, поръсваме с черен пипер и зеленчуковата подправка и оставяме на котлона за 2 минути, като разбъркваме периодично.
В дълбока купа сипваме готварската сметана, към нея добавяме заквасената и 1 ч.ч. вода.
Разбъркваме, така че заквасената сметана да се разбие добре, а да не става на бучки.
Добавяме сметаните в тигана и разбъркваме. Изключваме котлона и посоляваме.
Изсипваме съдържанието на тигана в продълговата тавичка и слагаме картофената запеканка да печем във фурната.
Печем картофите с кренвирши, докато се сгъсти сметановият сос, от време на време разбърквайте.
Накрая настържете кашкавал и запечете до златисто.
Сервирайте тюрлюзапеканката с кренвирши и картофи, докато е топла.
Да ви е сладко!
Коментари