Начин на приготвяне
В дълбока купа сместете сварените картофи, предварително разбитите яйца, сметаната, топеното сирене, натрошените сухи чушки и подправки на вкус.
Объркайте до получаването на еднородна маса. Разстелете готовите кори. Постелете една кора, намажете с масло (или олио), поставете отгоре още една.
Отново намажете с масло и сложете от плънката, като я разпределите равномерно. Срежете кренвиршите по дължина и сложете парчета в единия край на кората.
Навийте на руло и го нарежете на парчета с големина 7-8 сантиметра, които наредете едно до друго изправени. Повторете до изчерпване на продуктите.
Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Малко преди края на печенето се изважда от фурната и се наръсва с кашкавал, след което се допича до готовност на кашкавала.