Картофена запеканка с пилешко и зеленчуци

Краси А.С.Краси А.С.
Новак
27
8
25/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 744
  • Преглеждания за месеца1743
  • Преглеждания за седмицата1743
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки бутчета се сваряват и след това се обезкостяват. Бульонът се запазва.

Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Картофите се овкусяват със сол, черен и червен пипер. На дъното на огнеупорна тава нареждаме картофи, за да се покрие. Тавата предварително сме намазали с олио.

В загрято олио запържваме лука и моркова. След като омекнат, прибавяме и нарязания на ситно чесън. След още малко се прибавя грахът и гъбите. Когато гъбите са се позапържилим прибавяме и накъсаното пилешко месо.

Разбъркваме всичко добре и добавяме 1/2 ч.ч от бульона на бутчетата. Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер, червен пипер и магданоз. Сместа се оставя да покъкри за няколко минути на котлона.

След като сме свалили от котлона, сместа с пилешко към нея добавяме и нарязаните сварени яйца и нарязаните киселите краставички.

Всички продукти за картофената запеканка се разбъркват добре.

Върху наредените в тавата картофи се налива 1/2 ч.ч от бульона. Сместа с пилешко се разпределя върху картофите. Отгоре покриваме отново с картофи и поръсваме с малко олио.

Картофена запеканка с пилешко и зеленчуци се пече на 200 градуса за около 35 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар