Картофена запеканка с пилешко и зеленчуци

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
37
275
90
143
25/03/2020
"Вижте само каква картофена запеканка с пилешко и зеленчуци си имаме тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 884
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Пилешки бутчета се сваряват и след това се обезкостяват. Бульонът се запазва.

Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Картофите се овкусяват със сол, черен и червен пипер. На дъното на огнеупорна тава нареждаме картофи, за да се покрие. Тавата предварително сме намазали с олио.

В загрято олио запържваме лука и моркова. След като омекнат, прибавяме и нарязания на ситно чесън. След още малко се прибавя грахът и гъбите. Когато гъбите са се позапържилим прибавяме и накъсаното пилешко месо.

Разбъркваме всичко добре и добавяме 1/2 ч.ч от бульона на бутчетата. Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер, червен пипер и магданоз. Сместа се оставя да покъкри за няколко минути на котлона.

След като сме свалили от котлона, сместа с пилешко към нея добавяме и нарязаните сварени яйца и нарязаните киселите краставички.

Всички продукти за картофената запеканка се разбъркват добре.

Върху наредените в тавата картофи се налива 1/2 ч.ч от бульона. Сместа с пилешко се разпределя върху картофите. Отгоре покриваме отново с картофи и поръсваме с малко олио.

Картофена запеканка с пилешко и зеленчуци се пече на 200 градуса за около 35 минути.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар