Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Чорба от смилянски боб с царевица в мултикукър

Чорба от смилянски боб с царевица в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Чорба от смилянски боб с царевица в мултикукър
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
25/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • смилянски фасул - 400 г
  • царевица - 200 г консерва сладка
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2бр.
  • кервиз - 1 - 2 бр.(стебла)
  • магданоз - 1/2 връзка (стебла)
  • чубрица - щипка
  • джоджен - щипка
  • сол
  • олио - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно за сгъстяване - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смилянския фасул и го сложете с малко вода в мултикукъра на програма ВАРЕНЕ. Оставете да заври и пет минути след това изключете уреда, извадете гърнето и отцедете фасула през гевгир. Първата вода изхвърлете.

Върнете боба в гърнето на кукъра, прибавете отцедената от саламурата сладка царевица, нарязаните лук, стъбла от целина и магданоз, настърганите на едро ренде моркови и налейте топла вода, колкото за чорба. Добавете чубричка, джоджен, червен пипер и олио. Не бързайте на този етап да прибавяте сол!

Настройте уреда на програма ВАРЕНЕ (30 мин) и стартирайте при затворен капак. След като приключи тя, стартирайте програма ЗАДУШАВАНЕ (60 мин) и затворете капака.

10-15 мин преди да приключи програмата, отворете и прибавете сол на вкус към вкусната боб чорба. Разбийте брашното с малко водичка и добавете.

Разбъркайте и оставете програмата да финализира готвенето на чорбата от смилянски боб с царевица в мултикукър.

Бележка: Ако желаете в селската гозба може да добавите цял сушен сладък или лютив пипер (чушки).

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: