Начин на приготвяне
Смилянският боб има по-дебела външна обвивка и задължително се накисва, преди да се свари за няколко часа.
Бобът се сварява на умерено силен огън, като се внимава да не се развари. Отцежда се през гевгир.
Червеният салатен лук се обелва и нарязва на много ситни кубчета.
Замразените червени чушки се размразяват, почистват и нарязват на дребни кубчета. Препоръчвам да ползвате месести и твърди чушки, да не са разкашкани.
Магданозът се накълцва на ситно.
Сладката царевица от консерва се отцежда.
В голяма купа за салата се смесват всички продукти, овкусяваме със сол и олио. Разбъркваме добре.
Купата се завива със стреч фолио и се оставя на хладно да отлежи за няколко часа, преди да бъде сервирана.