Начин на приготвяне
Измийте фасула и го накиснете от предната вечер във вода. На следващия ден го кипнете с нова вода за 5 минути, след което я изхвърлете и и сложете да се вари с нова вода.
Добавете 3 с.л. олио, ситно нарязана половин глава лук и нарязания морков. Варете чорбата до омекване на фасула. Към сварения фасул добавете джоджена, девесил, ако обичате, сминдух.
За запръжката в отделен съд загрейте 3-4 с.л. олио и запържете останалия лук. Объркайте с малко брашно, запържете и объркайте финално с червения пипер.
Разредете запръжката с част от водата на боба и сипете в тенджерата. Оставете боб чорбата да ври още 10-тина минути. Поднесете я с накълцан магданоз.
Коментари