Начин на приготвяне
Обелете лука, моркова и изчистете чушката от семките. Сложете ги в кухненски робот и ги нарежете на дребно.
В тенджера под налягане сложете 2 с.л. олио и задушете зеленчуците.
Сложете смилянския боб, който предварително сте накиснали във вода за една нощ. Налейте вода и варете 30 минути.
Отворете тенджерата, сложете подправките, сухите чушки (нарязани на големи парчета) и доматите. Затворете още веднъж тенджерата и варете 5-10 минути.
Направете запръжката, като запържите червения пипер и брашното в малка касерола или тиган с малко олио. Изсипете я в тенджерата.
Разбъркайте боба и го прехвърлете в подходяща тава.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете още половин час.
Поръсете готовия печен боб с пресен магданоз.