Начин на приготвяне
Смесете всички продукти за марината и разбъркайте.
Измийте и подсушете добре пилешките крилца. Потопете всяко в маринатата.
Поставете маринованите крилца в купа и покрийте с фолио за свежо съхранение. Сложете в хладилник за няколко часа. Може и за една нощ.
След това наредете маринованите крилца в намазана с малко олио тава. Полейте ги с маринатата, която е останала в купата.
Върху всяко крилце сложете по малко парче масло.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 1 час.
След това махнете фолиото и печете още 10-15 минути - до запичане.
Поднесете пилешките крилца на фурна топли с подходяща гарнитура и чаша бяло вино.
Много вкусни и крехки печени мариновани крилца.
Добър апетит!