Печени мариновани крилца

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
331
99
194
4
26/03/2020
"Не сядаме на масата без печени мариновани крилца "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки крила - 1 кг
  • краве масло - 50 г
  • за марината
  • соев сос - 5 с.л.
  • сос от нар - 5 с.л.
  • олио - 50 мл
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч л.
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за марината и разбъркайте.

Измийте и подсушете добре пилешките крилца. Потопете всяко в маринатата.

Поставете маринованите крилца в купа и покрийте с фолио за свежо съхранение. Сложете в хладилник за няколко часа. Може и за една нощ.

След това наредете маринованите крилца в намазана с малко олио тава. Полейте ги с маринатата, която е останала в купата.

Върху всяко крилце сложете по малко парче масло.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 1 час.

След това махнете фолиото и печете още 10-15 минути - до запичане.

Поднесете пилешките крилца на фурна топли с подходяща гарнитура и чаша бяло вино.

Много вкусни и крехки печени мариновани крилца.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар