Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки крилца с картофи на фурна

Мариновани пилешки крилца с картофи на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Мариновани пилешки крилца с картофи на фурна
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Само да охладим питието и друго не ни трябва"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • белени домати - 5 с.л.
  • босилек - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер, бял пипер (микс)
  • масло - 50 г
  • за маринатата
  • зехтин - 50 мл
  • мед - 2 к.л.
  • халапеньо сос - 1/2 к.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • хималайска сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца мариновайте в сместа от зехтин, мед, халапеньо сос, соев сос, хималайска сол, лимонов сок и оставете да отстои 24 часа.

Обелете картофите и ги нарежете на шайби.

В тава сложете парченца масло на дъното и прибавет е картофите, посолете със сол и пипер и посипете с доматите и босилек.

Върху картофите сложете маринованите пилешки крилца и печете на 200 °C за половин час, след което на 250 °C още 15 минути.

Пилешките крилца с марината и печени картофи сервирайте със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: