Мариновани панирани крилца

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Мариновани панирани крилца
Снимка: Ники
1 / 2
12/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Маринованите панирани крилца може да поднесете със свежа салата или сос по избор"

Необходими Продукти

  • крилца - 10 бр.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • нишесте - 1с.л. с връх натурално
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата почистваме и измиваме, оставяме ги да се отцедят.

Поставяме ги в купа, добавяме содата, солта, черния пипер и нишестето. Объркваме добре.

Изцеждаме сока от лимона и напръскваме крилата.

Оставяме ги в хладилника за поне 2 часа.

В тиган с незалепващо покритие си нагорящаваме мазнина (по-голямо количество).

Овалваме крилцата в брашно и пържим панираното пиле в мазнината.

Готовите крилца поставяме върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината.

Поднасяме маринованите панирани крилца с прясна салата или сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: