Полента с кори Нори и пържени яйца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
26/03/2020
"Такава полента със сигурност не сте опитвали, време е да поправите тази грешка "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 1/2 пакет (около 250 г )
  • кори нори - 1 и 1/2 лист водорасли
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1.2 л
  • хималайска сол - 1 и 1 - 2 ч.л. равни
  • черен пипер -   1/3 ч.л.
  • шарлан - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като заври водата, постепенно сипваме царевичния грис, като разбъркваме постоянно с телена бъркалка.

Не спираме бъркането - вече с дървена бъркалка, дори след като получим хомогенна смес.

Малко преди да е готов вкусният качамак, добавяме водораслите кори Нори - нарязани на малки парченца, и черния пипер.

След него на котлона в тиган с шарлан - изпържваме палачинка от двете разбъркани яйца с щипка хималайска сол.

Разпределяме по порции полентата с корейските водорасли Нори и поръсваме с нарязаната в ситно яйчена палачинка.

Полента с кори Нори и пържени яйца е чудесно ястие с азиатски привкус, много лесно и бързо за приготвяне!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар