Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи със скаморца и ементал

Пълнени картофи със скаморца и ементал

Ирина КолеваИрина Колева
Новак
2018345138
Пълнени картофи със скаморца и ементал
Снимка: Ирина Колева
1 / 2
26/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Пълнени картофи със скаморца и ементал - предястие мечта"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • царевица - 170 г (1 малка кутийка)
  • печен пипер
  • скаморца - около 120 г пушена + ементал
  • зелен лук - 2 стръка пресен
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, набучкайте ги с вилица на 4-5 места, сложете ги в тава, покрита с алуминиево фолио, и запечете на 220 градуса около 1 ч.

Охладете леко, колкото да не се изгорите, и разрежете на две. Смесете царевицата, нарязания на ситно лук, печения пипер и овкусете със сол, пипер и риган.

Издълбайте леко картофите и ги напълнете със сместа.

Отгоре настържете сирената върху приготвените пълнени картофи и запече на 180 градуса за около 15 мин.

Поднесете пълнени картофи със скаморца и ементал със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: