Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско контрафиле със сметана

Свинско контрафиле със сметана

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Свинско контрафиле със сметана
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
25/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Свинско със сметана за гладници"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1.200 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка
  • печурки - 500 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • топено сирене - 150 г
  • вода - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе си голяма йенска тенджера с капак.

2. Нарежете свинското контрафиле на кръгчета, подобни на малки пържолки.

3. Измийте и нарежете гъбите на едро.

4. Топеното сирене нарежете на кръгчета.

5. Наредете в тенджерата няколко парчета месо, върху тях поръсете с мащерка, сол и пипер. Следва да наредите от гъбите, кръгчета топено сирене и залейте с малко сметана. Това се повтаря, докато свършат продуктите.

6. Най-отгоре посипете с малко олио и сипете вода. Сложете капака на тенджерата.

7. Гответе на средна решетка във фурната на 160 градуса за 2 часа.

8. Сервирайте свинското контрафиле със сметана топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: