Печено свинско контрафиле

MilenMilen
Новак
1214330
Печено свинско контрафиле
Снимка: Milen
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Печеното свинско контрафиле е сочно и невероятно вкусно. Събира всички около трапезата."

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1.5 - 2 кг цяло парче
  • зехтин - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 ск.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 200 мл
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото парче свинско се осолява добре, подправя се с черен пипер, покрива се с фолио и се слага в хладилника за 12-24 ч. Месото се изважда от хладилника и се оставя на стайна температура за поне 1 час.

С канап за месо се връзва както на снимката за да придобие цилиндрична форма и за да се изпече свинското по равномерно. В горещ тиган с малко мазнина, запечатваме месото от всички страни.

Когато обърнем на последната страна в тигана се слага 1 лъжица масло, 2 скилидки пресован чесън, розмарин и мащерка и се полива месото с лъжица за още 1-2 минути.

Слага се в тава, без да се покрива и се пече на 160 градуса без вентилатор, докато вътрешната температура по-средата е 65 градуса, при мен отне 55 минути.

Мазнината и соковете от тавата се слагат в тиган с една лъжица брашно и постепенно се добавя бульон до получаване на сос с гъстота на боза.

След изваждане от фурната месото се оставя за 20 мин. да почине, без да се покрива. Нарязва се на тънки парчета, които се заливат със соса. Свиското със сос става феноменално.

Печеното свинско контрафиле е сочно и невероятно вкусно. Събира всички около трапезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: