gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с пушени ребра

Борш с пушени ребра

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1942k7051k1
Борш с пушени ребра
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
27/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Чудесна идея за борш с пушени ребра"

Необходими Продукти

  • пушени ребра - 500 г
  • червено цвекло - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 1/4 зелка
  • чушки - 1/2 зелена + 1/2 червена чушка
  • домати - 1 голям
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр
  • бульон - 1 1 /2 л
  • за запръжката
  • олио
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера завираме 1 л вода и бульона.

Приготвяме зеленчуците, като цвеклото, чушките, морковите и зелето нарязваме на тънки ивици.

Картофите и лука на кубчета, домата обелваме и настъргваме, а чесъна наситняваме.

Във врящия бульон изсипваме зеленчуците - без зелето и доматите.

Прибавяме и нарязаните пушени ребра. Овкусяваме със солта, добавяме дафиновия лист и зърната черен пипер.

Сваряваме вкусния борш до омекване на зеленчуците. Ребрата са готови, така че те придават допълнителен вкус и аромат.

В края прибавяме доматите и зелето и доваряваме още 10 мин.

Правим запръжка от мазнината и червения пипер и прехвърляме в супата Борш.

Поднасяме борша с пушени ребра със сметана и резени лимони .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: