Ципура в кора на фурна

26/03/2020
"Ако обичате риба, ще се влюбите в тази печена ципура в кора "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата98
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера се кипва вода.

Морковите се почистват и нарязват на едро. Пускат се във врящата вода и силата на котлона се намалява. Варят се 10 минути.

През това време се подготвя броколито – плътната част под китките се нарязва и се обелват, а китките се освобождават. Гъбите се измиват.

Фурната се включва до 190 градуса.

С решетъчна лъжица се изваждат морковите и се нареждат в намазнена тава, която е избрана за печенето. На тяхно място се пускат обелените части на броколито за 5 минути. Изваждат се до морковите.

Ципурата се почиства, измива със студена вода и се намазва отвътре и отвън с олио и с подправката за риба.

Ако не се използва такава, се избира мащерката или девесила – само едното – и в този случай се използва солта, защото подправките не съдържат сол като комплексната за риба.

Отваря се пакетът кори на сач. Първата кора се напръсква с олио и върху нея се пренася една от рибите. Завиват се страничните краища на кората върху рибата, прихлупва се дългата страна отгоре и се навива до получаване на пликче.

Подрежда се опакованата риба в тавата при зеленчуците. Намазва се следващата кора и по същия начин се завиват и другите риби.

В тавата се нареждат и гъбите на едри парчета. Горната повърхност на корите с риби се намокрят леко и се намазват с олио. Поръсва се сол и се налива ½ чаша от бульона от врелите зеленчуци.

Рибата в плик се пече за 15 минути.

Апетитната печена риба се изважда с тавата, рибите се обръщат, намокрят се пак корите и се намазват с масло.

Добавят се китките броколи и бучки масълце.

Ципурата в кора на фурна се пече още 15 минути.

Предлага се с лимонче.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар