Домашен боб с пушени ребра

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
171
57
535
1
26/03/2020
"И това ако не е класика в жанра - боб с пушени ребра! Добавяме и чаша домашно вино, за да имаме идеалната трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 064
  • Преглеждания за месеца408
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се преглежда, почиства и измива добре. Накисва се в студена вода за 10-12 часа, след което се измива отново. Слагате го в тенджера и наливате вода, колкото да го покрие.

Щом водата заври, я изхвърляте и наливате нова, която да покрие боба 3-4 см. Връщате на котлона и щом заври, намалявате температурата на минимум. Варите на тих огън, докато зърната станат почти готови.

На този етап добавяте нарязаните пушени ребра и оставяте боба да къкри.

Докато вашият боб се готви, вие си подгответе зеленчуците. Обелете и нарежете на ситно лука и чушката.

Задушете ги в половината мазнина, към която сте добавили 1 чаена лъжичка сол. Щом лукът стане прозрачен и чушките омекнат, прибавяте си доматения сок и задушавате, докато течността се изпари и остане на мазнина.

Прибавяте червения пипер, разбърквате и отмествате от котлона. Слагате подправките 1-2 чаени лъжички джоджен и 7-8 ситно нарязани листенца девесил.

Тези зеленчуци слагате в готовия сварен боб и оставяте боб яхнията за 5-6 минути да къкри с тях.

Към останалата мазнина слагате 1/2 чаена лъжичка сол и загрявате.

Прибавяте брашното и правите светла запръжка за боба, която внимателно изливате в къкрещия фасул. Разбърквате и оставяте за 2-3 минути на котлона да заври отново.

Вашата вкусна яхния боб с пушени ребра е готова. Сервирайте ястието топло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар