Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Херинга с авокадо и зелен грах

Херинга с авокадо и зелен грах

VIČIVIČI
Новак
1093
Херинга с авокадо и зелен грах
Снимка: VIČI
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Авокадо, краставица, зелена салата, ябълки, пресен лук, грах - всички тези продукти не само пасват идеално на херингата и я допълват, но и наистина ще ви помогнат да създадете един кулинарен шедьовър!"

Необходими Продукти

  • херинга viči - 200 г
  • грах - 100 г, замразен
  • краставици - 1 бр
  • ябълки - 1 малка
  • пресен лук - 1 стрък
  • копър
  • авокадо - 2 бр
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зелена салата - 80 г
  • за соса
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л, или олио
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете краставицата и ябълката на тънки ивици. Пуснете замразения грах във вряща вода за 2-3 минути. Накълцайте на ситно зеления лук и копъра. Объркайте всичко заедно.

Смесете всички съставки за соса. Нарежете херингата.

Разрежете на две авокадото, махнете семката и го нарежете на малки парченца. Добавете му малко лимонов сок.

Подредете парченцата авокадо в кръг, поставете малко салатни листа отвътре като канапе и изсипете салатата в тях. Поставете херингата в средата. Залейте със сос.

Да ви е сладко!

Традиционното филе от херинга с хималайска сол перфектно се съчетава с различни подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: