Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пържен ориз»Пържен ориз със соев сос и яйца

Пържен ориз със соев сос и яйца

Пържен ориз със соев сос и яйца
Снимка: Илиана Първанова
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Добър апетит с чудния пържен ориз с яйца и соев сос"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и ½ ч.ч.
  • шарлан - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • черен пипер - ½ ч.л. равна
  • соев сос - около 6 с.л., на вкус
  • яйца - 2 големи яйца или 3 малки
  • куркума - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • сусамово масло - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този пържен ориз със соев сос и яйца сваряваме ориза в оризоварка с 1 ч.л. шарлан, 1 и ½ ч.л. хималайска сол, щипка черен пипер и 3 ч.ч. вода.

Яйцата разбъркваме в купичка с 1-2 щипки хималайска сол, черен пипер, куркума, кимион и кориандър. Изпържваме ги в сгорещен шарлан, бъркайки постоянно, за да се получат равномерни, средно големи яйчени парченца. Вече готови ги сипваме/отделяме в купичка.

В същия тиган (с незалепващо покритие) отново сипваме шарлан – 1-2 с.л., заедно със соевия сос – около 6 супени лъжици.

Веднага след това сипваме сварения ориз и хубаво разбъркваме.

Запържваме го за 5 минути и прибавяме яйцата. Разбъркваме и изключваме котлона.

Поднасяме пържения ориз с яйца с азиатски привкус в разлата чиния или малко керамично плато с бамбукови клечки и по желание допълнително сусамово масло и соев сос.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: