Начин на приготвяне
Оризът се измива и сварява с 3 ч.ч. вода. Когато поеме повечето вода, се добавя сол на вкус и се оставя докато се досвари.
Лукът се реже на ленти, чесънът на ситно, а морковът на четвъртинки. Карфиолът и броколите, ако са пресни, се разделят на розички.
В сгорещено олио се запържва лукът докато почне да покафенява. Тогава се добавя и чесънът. Разбъркват се докато размерът на лука започне да намалява.
Добавя се морковът и се запържва и той, около 5 минути, като често се разбърква, за да не залепне.
Слагат се карфиолът и броколите, добавя се сол и се разбъркват. Оставят се да се позапържат за около минута и след това се затварят с капак и котлонът се намалява. Оставят се да се задушат за няколко минути.
Добавя се соев сос и се разбърква. Както се е отделила вода, в центъра се прави място и се слага брашното.
Разбърква се бързо, за да се разтвори и да не залепне. Ако е нужно, може да се остави още за кратко или направо се сваля от котлона.