Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Свински гърди с ориз и соев сос

Свински гърди с ориз и соев сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински гърди с ориз и соев сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусотия за цялото семейство - свински гърди с ориз и апетитен соев сос като страхотно допълнение към ястието"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 270 - 300 г
  • ориз - 260 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • захар - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато ви се хапва нещо по-засищащо, опитайте Свински гърди с ориз и соев сос.

Нарежете свинските гърди на дълго и след това на едри кубчета. Мариновайте ги в 1 лъжица от соевия сос, захарта, черен пипер и лъжица-две олио.

Така трябва да престоят няколко часа в хладилник.

Накълцайте лука и го запържете в останалото олио до омекване, тогава добавете морковите, нарязани на дребно. След като започнат да добиват загар, сложете месото, магданоза и още две лъжици соев сос. Бъркайте минута-две.

Сипете ориза и запържете и него с всичко останало.

Прехвърлете в тавичка, налейте вода в пропорция 2.5 или 3:1, в зависимост от марката и сорта, който използвате (консултирате се с указанията на пакета).

Ако е нужно, добавете малко сол.

Печете ястието с ориз в загрята на 200 градуса фурна докато течността се поеме от ориза-около 25-30 минути.

Остава ви само да се насладите на тази класика от ориз със свинско.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: